Menu

 

Dvije Rodine konferencije u travnju u Zagrebu

Za naše se konferencije uvijek trudimo pripremiti vam nešto posebno, ali ove godine nam se čini kako smo nadmašile same sebe.

A. U srijedu, 15. travnja čeka8. Rodina mliječna konferencija, a u četvrtak 16. i petak 17. travnja imamo čast biti domaćini prve regionalne konferencije Ljudska prava u porodu u istočnoj Europi, koju organiziramo u suradnji s udrugom Human Rights in Childbirth iz Haaga.

Mliječna konferencija tradicionalno okuplja stručnjake koji se bave dojenjem, aktiviste i zaljubljenike u dojenje. Ove godine, konferenciju će otvoriti dr. sc. Mirna Šitum, pročelnica Ureda za zdravstvo Grada Zagreba koja će predstaviti Program za promicanje dojenja u Gradu Zagrebu. Na nju će se nadovezati  glavni gost, dr. Adriano Cattaneo iz Instituta za zdravlje majke i djece Burlo u Trstu, koji će govoriti o svom istraživanju Zajednice prijatelji dojenja u Italiji. 

Dr. Cattaneo će održati još dva predavanja, o opasnostima (pre)ranog uvođenja dohrane i o konkretnoj podršci koju zdravstveni djelatnici mogu i trebaju pružati majkama koje se susreću sa poteškoćama u dojenju. Dr. sc. Sofia Quintero Romero, također iz Instituta Burlo govorit će o metodi dojenja Biological Nurturing (C) kao načinu pomoći majkama i djeci koji otežano uspostavljaju dojenje.

Od domaćih stručnjakinja, čast nam je ugostiti dr. sc. Anitu Pavičić Bošnjak koja će predstaviti nova saznanja o dojenju i razvoju mikrobioma djeteta te njegov ogroman utjecaj na razvoj imunološkog sustava djeteta. IBCLC savjetnice za dojenje Ana Blažević, Dinka Barić i Alenka Bedenik te Rodina savjetnica za dojenje Ana Novina, govorit će o izazovima u uvođenju dohrane na terenu, o dužinu dojenja i o utjecaju marketinga nadomjestaka za majčino mlijeko u pedijatrijskim ordinacijama na dojenje. 
Više o 8. RMK pročitajte u programu...


Biti domaćin prve konferencije o Ljudskim pravima u porodu u istočnoj Europi je za RODU velika čast. Očekujemo sudionice i sudionike iz više od 20 zemalja istočne Europe koji će imati priliku slušati i izmijeniti iskustva sa 30 predavačica i predavača iz područja zdravstvene skrbi, prava i međunarodnih zagovaračkih organizacija.

Ovo će biti jedinstveni događaj i izvrsna prilika za umrežavanje i učenje za ljude iz cijele Europske unije. Više o programu konferencije prePOROD 2015. - Ljudska prava u porodu u istočnoj Europi pročitajte ...

Čekamo vas na obje konferencije!

(roda.hr)