Menu

 

Promocija knjige: ''DOJENJE - poklon za cijeli život'' - 28.02.'11. god., Fenix

Uspješno održana promocija knjige „Dojenje poklon za cijeli život“

U Centru „Fenix“ se 28.02.2011, uz prisustvo naših dragih prijatelja održala prva promocija knjige „Dojenje poklon za cijeli život“.

Autorice ove knjige su Adisa Hotić i Emina Majdankić, babice, više medicinske sestre i dvije od tri IBCLC savjetnice o dojenju u Bosni i Hercegovini.

Recenzent knjige je Dr. Irena Zakarija Grković sa Medicinskog Fakulteta u Splitu, koja je ujedno i IBCLC., spec.porodične medicine i UNICEF-ova regionalna koordinatorica za edukaciju u sastavu inicijative "Rodilište-prijatelj djece", predstavnica Hrvatske u Međunarodnom odboru za ispitivanje savjetnica za dojenje te voditeljica 80-satnog kursa o dojenju za zdravstveno osoblje.

Stručni saradnici su Prof.dr.sc. Dževad Džanić, kao spec. ginekolog, i dr. Elvira Serdarević kao spec.pedijatar.

Sadržaj knjige je napisan koristeći se najnovijim saznanjima iz teorije i prakse o dojenju. U sadržaju se mogu pronaći informacije i saznanja koja uveliko utječu na dojenje, a do sada se o njima u BiH na ovakav način nije govorilo. Pokušali smo trudnicama na jedno mjesto staviti  ono najneophodnije iz teorije i dati im osnovne praktične upute za cijelo vrijeme dojenja.

Kao i tekstovi i fotografije su originalne. Jedan dio fotografija je nastao u „Fenixu“, a drugi dio su profesionalne fotografije koje su nam na korištenje ustupile kolegice iz Austrijskog udruženja IBCLC savjetnica za dojenje.

U knjizi se mogu naći tri priče o dojenju koje su sa nama podjelile majke koje smo mi pratile u vremenu kada su one dojile.

Svi mi zajendo smo uložili mnogo truda i vremena kako bi na ovaj način promovisali, štitili  i podržali dojenje koje je investicija u zdravlje i djeteta i majke.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj i time dali podršku radu naše organizacije i dojenju.

Dojenje je uistinu poklon za cijeli život, jer prednosti koje dojenje nosi su pokloni ne samo za dijete, nego i za majku.

Autorice knjige

Adisa Hotić, IBCLC savjetnica za dojenje

Emina Majdankić, IBCLC, savjetnica za dojenje

Video: