Menu

 

Centar Fenix i ove godine obilježio Svjetsku sedmicu dojenja (VIDEO/FOTO)

Obilježavanje Svjetske Sedmice Dojenja (01.10. - 17.10. 2017) u Centru „Fenix“ u Sanskom Mostu, BiH – Podržimo dojenje zajedno!!!

Centar „Fenix“ je tradicionalno u okviru Dječije nedjlje obilježio Svjetsku sedmicu dojenja. Moto ovogodišnje sedmice nam je dao ideju da okupimo profesionalce iz naše okoline, koji će zajedno sa nama doprinijeti u tome da povećamo svijest naših sugrađana i zajednice o važnosti zdrave ishrane od rođenja pa kroz cijeli život.

- 04.10.2017 (srijeda) Obilježavanje i proslava Svjetske sedmice dojenja sa trudnicama, majkama i djecom uz prigodne poklončiće za mame i bebe, te majice za djecu kojima smo same osmislile dizajn

- Prevođenje i objava na bosanskom jeziku tekstova i materijala koje je za ovu godinu objavila WABA

- 05.10.2017 (četvrtak) interaktivna konferencija pod nazivom  „Šta jedemo i šta nas jede“ na kojoj su govorili: ginekolog, psiholog, pedijatrica, nutricionista i IBCLC savjetnica.

- Učešće Fenixovih stručnjakinja na petom simpoziju Hrvatske udruge savjetnica za dojenje

Svi događaji su bila jako posjećeni i medijski popraćeni, tako da se o dojenju moglo čuti sa svih strana

- Prilika da damo informaciju da počinjemo sa projektom kojeg je podržala Švicarska ambasada u BiH  kroz program Malih akcija u kojem ćemo edukovati 20 Peer-savjetnica iz BiH koje će steći znanja neophodna da pružaju podršku majka-majci. Projektom ćemo organizovati i više radionica širom zemlje za trudnice, te majke dojilje.

Sretni smo zbog postignutih rezultata, ali radujemo se i svemu što nas očekuje u cilju zaštite, podrške i promocije dojenja u BiH!


ssdbhmamacentarfenix11